Waanbrekers nieuwe stijl

Wisselwerking bovenstroom en onderstroom

Waanbrekers (en ik dus ook) hebben een ware transformatie doorgemaakt. Het hoofdthema ‘Persoonlijk Leiderschap’ heeft plaatsgemaakt voor ‘Mensgericht Veranderen’: van individu gericht naar team en organisatie gericht. Tegelijkertijd is de essentie hetzelfde gebleven. De waan van de dag laat zich in teams en organisaties zien als ‘gedoe’: onderling, met het management, bij verandering, etc.. Hier uitbreken en dit aanpakken is wat ik deed en doe. Alleen nu voor grotere groepen, zodat de impact van wat ik kan betekenen groter is.

Een grotere impact door:

  1. Gedoe bij organisatieveranderingen zorgt ervoor dat de verandering vastloopt, de resultaten achterblijven én de teamleden niet blij zijn. Gedoe aanpakken zorgt dus niet alleen voor blije mensen (wat bij Waanbrekers ook al het geval was), maar ook voor betere resultaten en versnelling in de verandering.
  2. Doordat mijn klanten niet individueel bij mij aan de slag gaan, maar samen met eigen collega’s, kunnen ze elkaar ondersteunen en helpen. Zo staan ze er niet alleen voor. Dit zorgt ervoor dat ze het gemakkelijker kunnen volhouden om een echte, duurzame verandering te realiseren.
  3. Als 1 team of organisatieonderdeel met mij aan het werk is geweest, willen andere teams ook. Er ontstaat dan zelfs een eigen waanbrekers-taal, die steeds meer mensen verstaan. Dit is erg ondersteunend voor zowel medewerkers als het management.

Als je mij in het verleden al een poosje hebt gevolgd, weet je dat voldoening in mijn werk voor mij belangrijk is. En met deze ontwikkeling is er een heel nieuw niveau van voldoening bij gekomen. Ik ben dan ook een heel tevreden mens.

het hoofdthema ‘Persoonlijk Leiderschap’ heeft plaatsgemaakt voor
Mensgericht Veranderen’: van individu gericht naar team en organisatie gericht

Doe ik dan helemaal geen individuele begeleiding meer? Zeker wel, het is gewoon te leuk en waardevol om al deze ervaring aan de kant te gooien. Ik heb hier alleen minder tijd voor en, ook binnen persoonlijke coaching, wordt meer gekeken naar het bredere perspectief waarbinnen het werk plaatsvindt. Daarnaast vindt binnen de teamtrajecten vaak ook individuele coaching plaats van het management.

Naast de inhoudelijke verandering, heb ik ook de keuze gemaakt om mij primair te richten op de zorg. Daar werd ik altijd al veel voor gevraagd en door mijn behoefte aan focus (weer zo’n Waanbrekers thema 😉 ) heb ik besloten dit verder door te zetten. Ik word gewoon heel blij van de zorg en de mensen die daar werken. Daarbij vind ik het een voorrecht om een bijdrage te mogen doen aan de transitie waar de zorg in zit en de zorgprofessionals te helpen om voldoening te blijven halen uit hun mooie werk.

Ook hier geldt: is dit dan in beton gegoten en doe ik niets meer buiten de zorg? Uiteraard niet. Voor mijn lezers probeer ik altijd een gaatje vrij te maken, ongeacht welke branche. Daar is immers net zo goed gedoe waar je graag uit zou willen breken en daar help ik graag bij.

Bij deze nieuwe fase, heb ik ook de pen (nou ja, het toetsenbord) weer opgepakt en ben weer aan het schrijven om tips, inspiratie en verhalen met jullie te delen over Mensgericht Veranderen. Ik moest er weer even inkomen, maar de ‘ideeën-emmer’ stroomt alweer over.

Benieuwd waar ik nu over schrijf? Lees hier mijn eerste blog over welke afspraken je met elkaar moet maken om lekker te kunnen werken. Bij gedoe in teams en verandering is dit altijd de eerste stap.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om deze website soepel te laten werken. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten